Digitale Week

Van 20 oktober tot 5 november zijn Vlaanderen en Brussel in de ban van de digitale week. Tijdens deze extra lange editie organiseren lokale organisaties activiteiten waarbij het gebruik van multimedia centraal staat. Bibliotheek Scharpoord speelt hier actief op in met activiteiten, lezingen en workshops.

zaterdag 21 oktober – 14 uur: lezing voor ouders en leerkrachten over sociale media
Stefaan Lammertyn maakt je wegwijs in de alomtegenwoordige digitale sociale wereld van jongeren. Wat zijn de kansen en de valkuilen? Wat doen onze kids? Wat doen scholen en leerkrachten? Handige tips en praktijkvoorbeelden maken van jou een mediawijze opvoeder. Vooraf inschrijven.

Woensdagnamiddag 25 oktober – 14–17 uur: 3D-printer en drone
Een 3D printer is een apparaat waarmee je driedimensionale objecten kan maken. Op 25 oktober, in de namiddag, kun je in de bibliotheek een 3D-printer aan het werk zien. Diezelfde namiddag zal ook een drone in de bibliotheek rondvliegen. Watch out!

Woensdagavond 25 oktober – 20 uur: lezing cybercrime door specialist Kurt Callewaert
Het avondprogramma van deze dag wordt verzorgd door de Apple Club. In samenwerking met de lokale politie van Knokke-Heist geeft Kurt Callewaert een lezing over cybercrime en cybersecurity. Kurt Callewaert is professor en onderzoeker in de toegepaste informatica. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de IT-wereld en is gespecialiseerd in cybersecurity en data protection.

Zaterdag 28 oktober (10–12 uur en 14–16 uur): digidokter
Op zaterdag 28 oktober kun je gratis op consultatie bij een digidokter die je met raad en daad zal helpen met al je vragen over je tablet, smartphone of laptop.

Maandag 30 oktober: het e-loket van de gemeente
De gemeente Knokke-Heist stelt haar diensten via een elektronisch loket ter beschikking van haar burgers. Het elektronisch loket is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 toegankelijk via de website van het gemeentebestuur.
Documenten , uittreksels, aanvragen, attesten, volmachten, reservaties, klachten, meldingen … Het kan allemaal gebeuren vanaf je computer thuis. Hoe ga je te werk? Of heb je vragen ? Op 30 oktober worden de mogelijkheden van het e-loket toegelicht. (inschrijven gewenst)

Donderdag 2 november: jongeren programmeren een eigen game
Onder deskundige begeleiding leren jongeren op een eenvoudige manier een eigen game programmeren. En dat zonder 1 regel code. Er is een sessie voorzien voor kinderen van het 2de tot het 6de leerjaar (13.30 uur) en een voor leerlingen van het middelbaar (16 uur). Vooraf inschrijven.