29 maart, 2017

Winnaars bib- tekenwedstrijd: ‘Lees een boek en ontwerp hiervoor een passende bladwijzer’

bladwijzersGeïnspireerd door een jeugdboek gingen ruim 800 kinderen creatief aan de slag. Een heerlijke diversiteit van kleuren en stijlen was het resultaat. Niet eenvoudig voor de jury, maar onder leiding van illustrator Xavier Truant pikten ze er uiteindelijk de volgende winnende ontwerpers uit:

 

  • Victor Delafontaine           Sint Jansschool       6B

 

  • Luka Eskens                     Sint Jansschool        4A     

 

  • Haylie Meuleman               Duinenkind              2de

 

  • Alessia Ocet                        H. Hartschool          6de

 

  • Jaylynn Persyn                  Het Anker               3de 

 

  • Yllona Pirson                     H. Hartschool           1ste

 

  • Juliette Ronse                   Sint Jansschool        5A

 

  • Cedric Schotte                  De Pluim                 4de

 

  • Josephine Van Den Heuvel   H. Hartschool           3de

 

  • Marie-Elise van de Velde  Sint Jansschool       1A

 

De 10 kunstwerkjes werden gedrukt als bladwijzer en zijn nu voor alle lezers ter beschikking in de bibliotheek.

 

Drie eervolle vermeldingen

Victor Delafontaine, Alessia Ocet en Marie-Elise van de Velde werden bovendien bekroond met een eervolle vermelding. Zij kregen van de bib een mooi boekenpakket aangeboden.

 

In de tekening van Victor loofde de jury het grappig effect en het feit dat de tekenaar een fijne goeie lijn had. De manier van het inkleuren van het krachtige zwart bracht het niveau van de print naar een hoger niveau.

 

Bij de huizenrij van Alessia zijn ongetwijfeld de vingers op de daken van de huizen het leukst. Het idee zit hier ook goed. Het gaat over de regen die tikt als tokkelende vingers. Slim gezien om de nagels als regendruppels te gebruiken. Hier is ook goed gebruik gemaakt van het liggende formaat. Een formaat dat bovendien niet echt simpel is om mee aan de slag te gaan. De brute krassen tussen de huizen en de vingers werken ook goed. Het lijken wel dennenbomen die achter de huizen staan.

 

Over de sokjes met de blauwe achtergrond van Marie-Elise vond de jury de kleuren wel mooi op elkaar afgestemd. Het ontwerp is redelijk bruut getekend, maar werkt hier wel. Het heeft trouwens iets weg van de sfeer van de mozaïeken zitbanken rond de bib. Het grappige maar subtiele is dat de wasdraad niet doorbuigt langs onderen zoals het zou moeten maar lekker bol staat. Ook het witte handdoekje boeit.