31 oktober, 2017 - 30 december, 2017

Tentoonstelling Devos & zijn streken

Tijdens de voorleesweek stelt illustrator Kristof Devos zijn werk tentoon in bibliotheek Scharpoord. De expositie biedt een selectie uit zijn oeuvre waaronder reproducties maar ook originele tekeningen en een tiental schetsboeken.
Kristof Devos (1981) is illustrator en vormgever. Zijn werk heeft al verscheidene internationale prijzen gewonnen en selecties gehaald, waaronder het Zuid-Koreaanse Nami Concours, de White Raven van de Internationale Jugendbibliothek München, en de shortlist van het Servische BookILL Fest. Zijn boeken werden al vertaald naar het Deens, Engels, Koreaans en Chinees.

Hoewel zijn werk eerder al te zien was in de kinderboekenweekbundels heeft hier met verf lopen smijten (Querido, 2010) en Vijf draken verslagen (Querido, 2011), debuteert hij als kinderboekillustrator officieel met Nooit is voor altijd (Davidsfonds, 2013); een relaas over verlies en afscheid waar de auteur naar eigen zeggen een slordige vijftien kilometer balpen aan gewijd heeft.

In 2016 bracht Kristof Devos zijn eerste kinderboek uit dat hij zowel schreef als illustreerde, Dit is Miep getiteld. Speels brengt het hyperactiviteit in beeld.

Gratis. Te bezoeken tijdens de openingsuren van bibliotheek Scharpoord