13 november, 2017

Samen lezen is samen genieten

boek en koffieDe bibliotheek van Knokke-Heist organiseert vanaf nu maandelijks samenleesgroepen in samenwerking met het Sociaal Huis. Zin om in groep te genieten van leesfragmenten, korte verhalen en  mooie gedichten? En om samen met anderen daarover te praten met een kopje koffie of thee? Dan is een samenleesgroep iets voor jou.  Luister of lees mee met de begeleider die voorleest.  Afsluiten doen we met een gedicht. De teksten verken je samen met je begeleider en leesgenoten. In een gezellige babbel wordt gepraat over wat je raakt. Ieders inbreng en opmerkingen zijn waardevol. Soms word je getroffen door een zin die je zelden zelf zo onder woorden zou brengen. Het is verfrissend om te ontdekken wat anderen in een tekst herkennen en je merkt dat verschillende deelnemers soms heel andere verhalen gehoord hebben.  Samen lezen is samen genieten.  Door het delen van de leeservaring wordt lezen een plezier.
Kennis over literatuur, boeken of schrijvers is helemaal niet nodig. Het kleine stukje tekst of gedicht op het leesmoment zelf, daar gaat het over. De babbel en het gesprek achteraf zijn even belangrijk als het voorlezen op zich.

Er is zowel een Samenleesgroep in Knokke als in Heist en het is gratis!

In Knokke is er een bijeenkomst in Bibliotheek Scharpoord telkens de eerste maandagnamiddag van de maand, dus 4 december, 8 januari, 5 februari, 5 maart, 2 april, 7 mei en 4 juni. Deze vinden plaats in het Cultuurcentrum Scharpoord telkens van 14 tot 16 uur.

In Heist zijn de bijeenkomsten elke tweede dinsdagmorgen van de maand, dus 14 november, 12 december, 9 januari, 13 februari, 13 maart, 10 april, 8 mei en 12 juni.

Ze gaan door in ’t Schap, Vredestraat 6 telkens van 9.30 tot 11.30 uur.

Interesse? Inschrijven kan in de bib, via T 050 630 400 of mail naar bibliotheek@knokke-heist.be