30 oktober, 2017

Ontdek de ideale stad door kinderogen in Bibliotheek Scharpoord

kinderen in de bibAlle basisscholen uit Knokke-Heist kregen op 17 oktober, Dag van Verzet tegen Armoede, van Koning Rocco de opdracht om een stad te bouwen waar elk kind kansen krijgt en gelukkig kan zijn. De leerlingen van de bovenbouw dachten na over wat je nodig hebt in zo’n stad om dit mogelijk te maken.

De hele herfstvakantie kun je in Bibliotheek Scharpoord terecht om zelf de tentoonstelling ‘Een stad door kinderogen’ te ontdekken.

De kinderen hebben hun ‘ideale stad’ vormgegeven. Het valt op dat er veel groen en ruimte is voorzien voor vrijetijdsbeleving. De vele speeltuinen, voetbalvelden, recreatiedomeinen, ... zijn hier een mooi voorbeeld van.  Maar ook een ziekenhuis, brandweerkazerne, politiekantoor, bibliotheek, sociaal huis, zwembad, treinstation,… mochten zeker niet ontbreken.

opening van kinderen in de bibHoe moet een kinderdagverblijf, woon- en zorgcentrum, gevangenis, ... er volgens kinderen uitzien? De tentoonstelling laat je kennismaken met hun creatieve blik op die zaken.  Er was ook ruimte om out of the box te denken. Zo zie je mooie speelschuren, ruilhuizen,… terug in de ‘ideale stad’.

De moeite waard om zelf een kijkje te nemen op de benedenverdieping en eerste verdieping van de Bibliotheek Scharpoord. De tentoonstelling kadert  binnen het project ‘Knokke-Heist geeft elk kind kansen’, dat meer dan 45 organisaties samenbrengt.

2 vrouwelijke schepenen met koning en gevolg