1 maart, 2018 - 24 maart, 2018

Maart is jeugdboekenmaand!

Hoera! De jeugdboekenmaand komt er weer aan. De hele maand maart zet de bibliotheek de leukste boeken voor jonge lezers in de schijnwerpers. Dit jaar draait het allemaal rond wetenschap en techniek. Eureka! Alle klassen van het lager onderwijs in Knokke-Heist worden uitgenodigd om de meest fascinerende vragen te komen onderzoeken in het labo van de bib.

Om een wetenschapper te zijn, heb je namelijk geen reageerbuisjes, branders of ingewikkelde apparaten nodig. Je hoeft alleen maar aandachtig naar de wereld te kijken, goed op te letten en nieuwsgierig te zijn. De leerlingen zetten hun wetenschappelijke bril op en maken zich klaar voor raadsels, experimentjes en uitvindingen. De leeszaal is daarbij ingericht als het atelier van enkele auteurs en illustratoren, die je verklappen welke technieken zij gebruiken in hun boeken.

Tijdens hun bezoek met de klas aan de bibliotheek kunnen de kinderen naast het spelen van een Bibsterspel, het bedenken van een uitvinding en het doen van experimenten, aan tafel zitten met een auteur en illustrator. Volgende auteurs en illustrators zijn tijdens de jeugdboekenmaand te gast: