30 november, 2017 - 31 december, 2017

Leuke kleuterboeken voor in de kerstvakantie

De winter is een heel bijzonder seizoen. Zeker wanneer het vriest dat het kraakt! Dan doet Rik zijn warme wanten en zijn nieuwe winterjas aan. Hij trekt zijn muts over zijn oren, slaat zijn sjaal om en rent de tuin in. Ook Sam de poes houdt van de winter. Want sneeuw… daar kun je je heel goed in verstoppen! Zoek je mee naar Sam de poes tussen besneeuwde struiken, wintermarktkraampjes en sleeënde kinderen? En ga je mee op zoek naar snoepstokjes, dennenboompjes en een egel die zijn winterslaap doet? Zoekboek Rik en de winter is een warm winterboek vol kleine verrassingen. Het beste recept voor een uurtje quality time met je kind! +4-6 jaar.

Goed voor uren zoekplezier! In dit boek ga je samen met Sam en Julia op zoek naar de kleinste details van het Muizenhuis. In de winkels, werkplaatsen, slaapkamers, keukens en buitenruimtes is natuurlijk van alles te ontdekken, als je maar goed oplet! 3-5 jaar.

Klik hier voor de andere boekjes van het Muizenhuis.

Na schooltijd loopt Roos met haar zelfgemaakte kerststukje naar huis. Als ze langs de kleine huisjes bij de haven loopt, ziet ze hoe een oude man aan het sneeuwruimen is. Roos heeft de man al vaker gezien. Hij heeft een bruinverbrand gezicht vol rimpels en hij kijkt vaak een beetje verdrietig. Roos vindt dat heel erg. Ze besluit om haar kerststukje aan de man te geven. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap. Leeftijd : van 4-6 jaar.

Sfeervol kerstverhaal. Een bijzonder geboortegeschenk. Dromerige illustraties in pasteltinten. Waar kwamen de dieren in de kerststal vandaan?. ‘Hier kan ik niet blijven,’ zegt Schaap. ‘Ik moet weg.’ Ze duwt het hek van de weide open. ‘Wij gaan mee,’ zegt Ram, ‘zodat je niet verdwaalt.’ Samen met Ram, Os, Kip en Vogel vertrekt Schaap. Waarheen dat weet ze niet. De dieren volgen een lichtje tot aan een grote stal. En daar gebeurt het … 3-5 jaar.

Drie heerlijke bedtijd-voorleesverhalen.
Kleine Beer wil nog niet gaan slapen, en bestelt bij Mama Beer drie verhaaltjes. Het eerste draait rond de Slaapbewaakster, een heksachtige figuur die met haar gong de slaap oproept. Het tweede gaat over kleine dappere Zohra, die totaal onverwacht bij vleermuis Jacko Mollo mag logeren. In het derde ontmoeten we Bo, het rare mannetje dat nooit zijn jas uittrekt en aan slapeloosheid lijdt... 4 jaar.

Een boek met verrassende halve tussenpagina's over buiten spelen in de winter. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. Het is een mooie winterdag. in de winter Er ligt een dik pak sneeuw. Sammie en Job gaan lekker buiten spelen. Samen hebben ze veel plezier. 0-2 jaar.