8 augustus, 2018 - 31 augustus, 2018

Leestips

Een mooie jonge vrouw: Tommy Wieringa

'Doe het vooral niet met een groen blaadje als je gelukkig wilt zijn. 'Dat zou het motto kunnen zijn van het Boekenweekgeschenk dat Tommy Wieringa schreef.

Een briljant microbioloog ontmoet een mooie jonge vrouw. Ze is een overwinning op de tijd, maar zijn nakende ouderdom en het verval kan hij er niet mee afwenden. Hun huwelijk is een botsing tussen haar idealisme en zijn realisme; waar zij zich verbindt met het lijden van de ander, ontbeert hij volgens haar empathie. Maar als de controle over zijn bestaan hem ontglipt, leert ook hij de betekenis van pijn kennen.

Surf & stay : where to surf, sleep and eat : a visual travel guide : Spanje en Portugal: Veerle Helsen

Lifestylejournaliste Veerle Helsen stelde haar out of office in op zes maanden, kocht een oude camper en reisde in haar eentje langs de surfkusten van Spanje en Portugal. Onder het motto 'to surf, see, sleep & eat' combineert ze drie passies: surfen, reizen, architectuur en het ontdekken van de nieuwste plekjes. Ontdek een paradijselijke vakantievilla waar de bomen door het dak groeien. Of een architecturaal bijzonder openbaar zwembad verborgen tussen rotsen aan de zee. Geheime stranden die niet op de kaart staan. Ze veegt het klassieke imago van Spanje en Portugal van de kaart en schrijft over een andere wereld. Ongerepter, wilder, woester. Waar strandbarretjes vis rechtstreeks op je bord serveren. Waar wegen slingeren langs kliffen en duinen, onder schermen van dennenbomen, met zicht op zandkastelen. Deze gids gaat voorbij aan de clichés en mijdt de klassieke toeristische verhalen en routes. Sea you soon. (flaptekst)

Life hacks : voor actieve vakanties : hoe een wasknijper het avondeten kan redden en 222 andere onmisbare outdoortips: Jens Bey

Hoe mooi een actieve vakantie ook kan zijn, je kan altijd voor onvoorziene situaties komen te staan. In de ANWB gids life hacks voor actieve vakanties staan talloze tips om op een simpele manier diverse problemen op te lossen. Want hoe maak je een conservenblik open zonder opener? Hoe pak je de backpack het beste in? Hoe maak je een smalle thermosfles gemakkelijk schoon? Welke plant helpt bij de genezing van schaafwonden?

In ANWB life hacks staan slimme, gemakkelijke oplossingen voor grote en kleine uitdagingen. Van de voorpret en het inpakken van de backpack, tot een zelfgebouwde schuilhut: met deze gids op zak kun je met een gerust hart op pad! (flaptekst)