8 augustus, 2018 - 31 augustus, 2018

Enkele nieuwe cd's, voor elk wat wils!

Bennett Wilson Poole: Bennett Wilson Poole

Wat een parel van een album dit debuut van Bennett Wilson Poole. Het is een Engels collectief bestaande uit Robin Bennett (van The Dreaming Spires), Danny Wilson (van Grand Drive en Danny & the Champions of the World) en Tony Poole. Het fantastisch gitaarwerk en de sublieme samenzang van de drie mannen doen afwisselend denken aan The Byrds, CSN&Y en soms aan The Beatles. Is dit dan een grote retro-act? Daar kun je over discussiëren, maar het doet er helemaal niet toe. Dit album staat helemaal bol van klasse. Grootse songs, fantastische invulling. Een ouderwetse klassieker in wording.

 

Stuart A. Staples (= zanger van Tindersticks): Arrhythmia

Hoewel Tindersticks-frontman Stuart A. Staples misschien wel het zoetste ingrediënt is van zijn band, laat hij solo dikwijls ook een andere kant van zichzelf horen. Hij is dan veelal persoonlijker en brengt een meer sobere sound ten gehore. Hij heeft al twee soloalbums op zijn naam staan, die fans van de Tindersticks zeker wel zullen bevallen. Maar liefst 13 jaar later komt hij met zijn volgende, derde cd ‘Arrhythmia’ aanzetten. En daar gooit hij het behoorlijk over een andere boeg. Hij brengt slechts 4 tracks met lengtes van ruim 5, 10,5, 7,5 en zelfs 30 minuten. De muziek bevat dan wel die nachtelijke atmosfeer van zijn band, maar het is minimaler en zeker ook meer experimenteel. Zijn prachtig, emotioneel geladen herfstige zang gaat hier vaak op fluisterende wijze over decors van jazzy tapijten waar ook allerhande experimentele elementen voorbij komen. Soms uiterst klein en intiem, maar op andere momenten ook heel ritmisch en groter uitpakkend. Bijzonder mooi!

 

The Beach Boys with The Royal Philharmonic Orchestra

Dit album combineert de schitterende originele vocale harmonieën van deze Beach Boys-klassiekers met gloednieuwe arrangementen uitgevoerd door het Royal Philharmonic Orchestra, o.l.v. Sally Herbert en Steve Sidwell. De opnames vonden plaats in de vermaarde Abbey Road studio’s.

 

Bullet For My Valentine: Gravity

Bullet For My Valentine is de meest succesvolle metal-act van de UK sinds Iron Maiden, met meer dan 5 miljoen verkochte albums wereldwijd. De meermaals bekroonde band toerde de hele wereld rond.