10 januari, 2018 - 25 januari, 2018

Donderdag 25 januari: Gedichtendag in Bibliotheek Scharpoord

In het kader van de Poëzieweek en in het bijzonder van Gedichtendag, komen de dichters Sylvie Marie en David Troch naar Bibliotheek Scharpoord met een luchtig poëtisch programma.

• Poëziepingpong: 12 tot 13 uur

Tussen 12 en 13 uur spelen ze voor ons een spannend spelletje pingpongpoëzie.  Het lot bepaalt wie van hen met een gedicht begint. Daar pikt de ander op in met nieuwe verzen die er op één of andere manier op aansluiten. Zo rijgen ze de poëzie aan mekaar en ontstaat een verhaal dat alle kanten opspringt. Dit dichterlijk duel wordt geserveerd met soep en een broodje voor elke bezoeker.
Gratis. Inschrijven gewenst in de bib, T 050 630 400 of via bibliotheek@knokke-heist.be

• Workshop poëzie: 14 tot 16 uur

Tussen 14 en 16 uur staat de poëziecollectie van de bibliotheek centraal. Een deelnemer kiest geblinddoekt een dichtbundel uit. Die slaat hij willekeurig open waarna Sylvie of David het gedicht voordraagt. Alle gekozen gedichten smeden ze uiteindelijk aan elkaar tot er één nieuw gedicht ontstaat dat je uiteindelijk zelf leert voordragen.