30 november, 2017 - 31 december, 2017

Cadeautips

Grote Neuzenboek

Hoe komt het dat de wolf en de beer een kadaver van kilometers afstand kunnen ruiken? Waarom verspreidt de bunzing een enorme stank? En wist je dat bevers een lekker luchtje gebruiken om hun gebied af te bakenen? Zo lekker, dat het in parfums is verwerkt. Je kunt het in dit boek zelf ruiken.

Veel dieren vertrouwen op hun neus: op zoek naar voedsel, bij het verkennen van het terrein of het vinden van een partner. Geursporen helpen hen erbij. In dit boek ontdek je hoe dieren ruiken en hoe ze hun neus gebruiken; hoe ze lokken, verleiden en verjagen.

Je ontmoet de vos, de das, de adder en de kraai en heel veel andere dieren van over de hele wereld.

Ontdek de geheimzinnige geurenwereld van het dierenrijk. Veel kijk- , ruik- en leesplezier!

Dit boek is aanwezig in onze collectie.

Mojang Minecraft : jaarboek 2018

Het officiële Minecraft Jaarboek 2018 is de must-have voor iedereen die alles wil weten over de ontwikkelingen binnen Minecraft van het afgelopen jaar en alles wat er gaat komen in 2018! Het boek staat vol overlevingsstrategieën voor avonturiers, uitgebreide informatie over de Adventure Mode, inspiratie voor zelfgemaakte kaarten én ideeën voor Minecraft-avonturen in de 'echte' wereld. Maar er is meer... zoals epische avonturen van het Mojang… lees meer team, strips met de meest memorabele verhalen van jouw YouTube helden en spannende uitdagingen van de Mojang-experts om uit te proberen in het spel. Kortom, genoeg voor weer een heel jaar Minecraftplezier! Klik hier voor een overzicht van alle minecraft-boeken die in 2017 nieuw zijn in onze collectie.

Mickey Mouse

Een unieke deal met The Walt Disney Company: Franse stripauteurs mogen voor deze collectie nieuwe avonturen verzinnen met Mickey Mouse in een glansrol.

Tébo is een van de meest getalenteerde tekenaars van zijn generatie. In de vorm van een dialoog tussen opa Mickey en zijn achterneefje fantaseert hij over de jeugdjaren van de beroemdste muis ter wereld. Dit album telt vijf kortverhalen waarin hij de wereld van Mickey hertekent in moderne pennenstreken. Een album vol spitse dialogen, humor en avontuur!

Zombokoffie is van uitzonderlijke klasse. Loisels oog voor detail, lijnvoering en dynamiek zijn ongeëvenaard. Hij slaagt er weergaloos in om een respectvolle en tegelijk hoogstpersoonlijke hommage te brengen aan een van de allergrootste iconen van Disney.

Bekroonde kinder- en jeugdboeken 2017

Van voorleesboeken tot non-fictie en van Kinderjury tot Zilveren Griffel :  hier vind je de kinderboeken die zijn bekroond zijn met prachtige prijzen.