31 augustus, 2017 - 30 september, 2017

Boeken die je klaarstomen voor het nieuwe schooljaar

Het begin van het schooljaar betekent het einde van dagen lummelen, genieten van de zomerzon en kampeeravonturen. Je gelooft het misschien niet, maar weer naar school gaan heeft ook zeker leuke kanten!

Na een fijne lange vakantie voelt het toch altijd even zwaar. Weer naar school gaan, huiswerk maken en vroeg moeten opstaan. Maar bekijk het eens van de andere kant: je maakt nieuwe vrienden, kletst bij met je vriendinnen en komt alles te weten over de vakantieliefdes van je klasgenoten. Dat zorgt vast en zeker voor heel wat gezellige schooldagen!

Om weer een beetje in de stemming te komen geeft de bib je leestips. Lees bijvoorbeeld over naar een nieuwe school gaan, over verschrikkelijke schoolreizen of over een kostschool.

2C – Mirjam Mous
In dit boek gaat de lastigste klas van de school op werkweek naar de Ardennen. Ze zijn nog maar net vertrokken als iedereen een bericht ontvangt. Er blijkt een bom in de bus te liggen en niemand kan de bus in of uit. Hoe komt die bom daar? En wie heeft dit op zijn geweten? Het lijkt er steeds meer op dat de dader ook in de bus zit…

Mulberry House - Kristine Groenhart
Dompel je onder in het kostschoolleven in Engeland en lees mee met Marjolein, die na de zomer naar een kostschool in Engeland gaat. Bijna alles is anders dan ze thuis gewend was. Ze spreekt nog niet zo heel goed Engels, dus ze krijgt bijles. Ze merkt vaak dat ze niet precies kan uitleggen wat ze bedoelt. Dat is lastig in de omgang met haar klasgenoten. Wanneer maakt ze nou echt vriendinnen?
Lees ook de volgende delen: Keep it cool en Take it easy.

Wij zijn allemaal moleculen – Susin Nielsen
De hoogbegaafde Stewart is op sociaal gebied niet de handigste. Wanneer hij en zijn vader intrekken bij Ashley en haar moeder verheugt hij zich op de nieuwe gezinssamenstelling. Maar beauty queen Ashley kan zich geen grotere ramp voorstellen dan dat die griezeldwerg van een Stewart bij haar komt wonen én bij haar naar school gaat. Na een opeenstapeling van rampen denkt ze dat haar leven voorbij is. Maar dan kent ze Stewart nog niet.

Deze boeken zijn aanwezig in de collectie van bibliotheek Scharpoord