31 januari, 2018

Bibbabbel met Vlaamse dichteres en schrijfster Charlotte Van den Broeck

Charlotte Van den BroeckTijdens de poëzieweek van 25 tot 31 januari 2018 stond in heel Vlaanderen en Nederland poëzie centraal. Om deze week in stijl af te ronden nodigt Bibliotheek Scharpoord op zondag 4 februari 2018 van 10 tot 12 uur  Charlotte Van den Broeck uit. Recensent Jooris Van Hulle interviewt deze grote naam in de poëziewereld. Charlotte is ook een veel gevraagd performer die o.m. stond op Saint- AmourNacht van de Poëzie, Theater Aan Zee… In oktober 2016 mocht ze als jongste gastlandspreker ooit samen met Arnon Grunberg de Frankfurter Buchmesse openen. Grunberg en Van den Broeck houden wekelijks correspondentie in de Standaard der Letteren.

Charlotte Van den Broeck (Turnhout, 1991) behaalde de master Taal– en Letterkunde: Engels – Duits aan de Universiteit van Gent en zit momenteel in haar master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2015 verscheen haar debuutbundel Kameleon bij de Arbeiderspers. Hiervoor kreeg ze in januari 2016 de Herman de Coninck Debuutprijs. Van den Broeck publiceerde daarnaast in verschillende literaire tijdschriften: o.a. Das Magazin, de Revisor, Poëziekrant, het Liegend Konijn en DWB. Bij het laatstgenoemde tijdschrift zit ze in de kernredactie. Op het podium zoekt ze naar de zegbaarheid en ervaring van haar poëzie. In januari 2017 verscheen haar tweede bundel Nachtroer. Verschillende gedichten werden vertaald naar het Engels, het Duits en het Arabisch.

Gratis met drankje. Reservatie gewenst op T 050 630 400 of bibliotheek@knokke-heist.be