1 maart, 2018 - 31 maart, 2018

Apps Eureka

Maart is jeugdboekenmaand. Het thema dit jaar is wetenschap en techniek. Eureka! Check onze nieuwe selectie apps.

Scratch Jr

Programmeren is het nieuwe lezen en schrijven! Met ScratchJr kunnen jonge kinderen (5-7 jaar) hun eigen interactieve verhalen en spellen programmeren. Daarbij leren ze problemen oplossen, projecten ontwerpen en zichzelf creatief uitdrukken met behulp van de computer. Deze app is gratis. (iOs / Android )

Learn to Code with Swift

Start Developing iOS Apps (Swift) is het perfecte vertrekpunt om zelf apps op je iphone en ipad te maken.

Hulp nodig ? Het begeleidend boek kun je ontlenen in de bibliotheek :

Programmeer je eigen iPhone en iPad apps is geschikt voor iedereen die droomt van het maken van de volgende must-have, top 10-app! De eenvoudig te volgen voorbeelden in dit boek laten je op een speelse manier starten met het creëren van je eigen apps. Hierbij maak je gebruik van Apple's krachtige, beginnersvriendelijke programmeertaal Swift.

Images of change

Dit is een app van de NASA. Menselijke activiteiten, klimaatverandering en natuurrampen hebben het uiterlijk van onze planeet drastisch veranderd. Oude en recente satellietbeelden zijn naast elkaar geplaatst, en tonen vrij confronterende beelden van deze veranderingen : voor en na beelden van aardbevingen, branden, smeltende gletsjers. De beelden worden geüpdatet en zijn voorzien van informatie.

Enkel IOS, gratis. Klik hier

StarWalk

Een schitterende sterrenkijk app waarbij je je tablet of telefoon naar de sterrenhemel richt en er  een plattegrond tevoorschijn komt van onder andere sterren, planeten, satellieten en kometen. Vervolgens is er over vrijwel alles wat je ziet extra informatie beschikbaar. Je kunt de app alleen, maar ook samen gebruiken. Kortom: Star Walk is leuk én leerzaam. Verkrijgbaar in het Nederlands en elf andere talen, won al eerder een Apple Design Award. 

Kosten: € 5.49 (iOS/Apple) en € 2,99 (Android)

Zoek het uit!

Wat gebeurt er als je zout op ijs gooit? Kun je een appel laten balanceren op het randje van een melkpak? Met deze app onderzoek je dit soort sappige vragen. Je kunt er thuis experimenten mee doen met behulp van huis- tuin- en keukenspullen. Zoek het uit! hoort bij de tiendelige serie van Het Klokhuis over wetenschap. De experimenten zijn in je eentje uit te voeren, maar nóg leuker en gezelliger is het om het met het hele gezin uit te proberen. De app helpt bij het vastleggen van het onderzoek en het verzamelen van de antwoorden.

Deze app is gratis. iOs/Apple, Android