1 juni, 2018 - 10 juni, 2018

10 juni vaderdag : in de kijker

Voor haar veertiende verjaardag krijgt Emma hét cadeau van haar leven. Haar vader, die zijn gezin zeven jaar geleden verliet, neemt haar mee op een reis naar de Verenigde Staten van Amerika. Emma is door het dolle heen, maar mama is net iets minder enthousiast. Is dit geschenk wel zo mooi als het lijkt? Kent Emma haar vader wel genoeg om alleen met hem op reis te gaan? Misschien is de terughoudendheid van haar moeder niet helemaal onterecht...

"Zou ik zo ver kunnen reizen als de zwaluwen als ik groot ben?" vraagt Archibald aan papa. "Misschien nog wel verder", antwoordt papa. Archibald is onzeker over van alles en nog wat, maar papa stelt hem gerust en moedigt hem aan. Een zacht prentenboek over de grote vragen van een kleine jongen en de antwoorden van zijn lieve papa. Voor iedereen vanaf 4 jaar.

Strip

Eén man, vier dochters, vier ex-vrouwen, een moeilijke evenwichtsoefening. Zeker als een van die ex-vrouwen opnieuw tijdelijk komt inwonen. Dads pogingen om orde in de chaos te brengen, resulteren steevast in meer chaos. Of wat Dad onderneemt allemaal pedagogisch verantwoord is, is nog maar de vraag, maar de goede bedoelingen vliegen in het rond en vervelen is geen optie. Door de o zo herkenbare situaties en de lichte weemoed is Dad de mooiste gagreeks van de laatste jaren.

De vijftienjarige Emma voelt zich 'anders': ze voelt, hoort en weet meer dan andere mensen. Wanneer de mysterieuze Philina haar vertelt dat Emma's vader - die ze al ruim twee jaar niet meer heeft gezien - deel uitmaakt van een groep mensen die zich Voorlopers noemen, besluit Emma met haar mee te reizen. Maar eenmaal in het bergdorp in Frankrijk, waar de Voorlopers zich gevestigd hebben, blijkt haar leven nog gecompliceerder te worden.