Lezing
Zondagbabbel Wondenland: muziektheater naar de debuutroman van Rudolf Hecke
05/11/2017 10:00 - 12:00
Gratis

Gedurende de jaren '80 was Rudolf Hecke actief als dichter/performer.
De jaren die volgden lag de nadruk vooral op het schrijven van songteksten, Nederlandstalige en Engelstalige, voor eigen projecten en voor anderen.
In december 2012 bracht Rudolf de eerste Nederlandstalige biografie van Serge Gainsbourg uit. Naar aanleiding van deze biografie toerde hij rond met een muzikale lezing over Gainsbourg. Daarmee was hij al eerder onze zondagse gast en verraste ons toen als rasverteller.
Mei 2016 was er het literair debuut Wondenland. Hierin ondergaat een man op een dag een hersenscan. Dit roept allerlei vragen bij hem op over zijn persoonlijke geschiedenis en daarom begint hij aan een innerlijke zoektocht. Met begeleiding van een nieuwsgierige zielenknijper dringen het hoofdpersonage én de auteur van het boek, door tot hun eigen kern. Er ontvouwt zich een spel tussen fictie en werkelijkheid en hoe deze in elkaar overlopen. In deze roman zit een andere roman verscholen getiteld Achter Wondenland, een verhaal dat parallel loopt aan de innerlijke zoektocht. Het boek gaat gepaard met een meer dan aardig cd-album, met daarop 16 nummers die geïnspireerd zijn door het verhaal, gezongen door mezzosopraan Marianne Vliegen.
De voorstelling die Rudolf Hecke op zondag 5 november zal brengen is geen podiumvertaling van het boek, maar een extra inkijk in de beginhoofdstukken. Hij kruipt afwisselend in de huid van het hoofdpersonage en de auteur. Maar er is ook nog de mysterieuze mezzosopraan, die een belangrijke rol speelt.
Opera in aanrijding met de gedachtenpijn van de hoofdpersoon.
Rudolf Hecke vertelt, Marianne Vliegen zingt.

Gratis met drankje. Reservatie gewenst.


locatie
Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300
Knokke-Heist