Zondagbabbel met Vlaamse dichteres en schrijfster Charlotte Van den Broeck
04/02/2018 10:00 - 12:00

Charlotte Van den Broeck (Turnhout, 1991) behaalde de Master Taal – en Letterkunde: Engels – Duits aan de Universiteit van Gent en zit momenteel in haar Master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2015 verscheen haar debuutbundel Kameleon bij de Arbeiderspers. Hiervoor kreeg ze in januari 2016 de Herman de Coninck Debuutprijs. Van den Broeck publiceerde daarnaast in verschillende literaire tijdschriften: o.a. Das Magazin, de Revisor, Poëziekrant, het Liegend Konijn en DWB. Bij het laatstgenoemde tijdschrift zit ze in de kernredactie. Op het podium zoekt ze naar de zegbaarheid en ervaring van haar poëzie. Van den Broeck is een veelgevraagd performer en stond onder andere op Saint- Amour, Nacht van de Poëzie, TAZ,… In oktober 2016 mocht ze als jongste gastlandspreker ooit samen met Arnon Grunberg de Frankfurter Buchmesse openen. Grunberg en Van den Broeck houden wekelijks correspondentie in de Standaard der Letteren. In januari 2017 verscheen haar tweede bundel Nachtroer. Verschillende gedichten werden vertaald naar het Engels, het Duits en het Arabisch.
Recensent Jooris Van Hulle spreekt op 4 februari met Charlotte Van den Broeck over haar literaire werk.
Gratis met drankje. Reservatie gewenst.

Hoofdbibliotheek Scharpoord