Zondagbabbel met Lara Taveirne
02/04/2017 10:00 - 12:00

Lara Taveirne (°Brugge 1983) is regisseur en auteur. In 2007 studeerde ze af als licentiate Germaanse talen Engels-Nederlands aan de universiteit van Gent. Ze regisseerde en schreef verschillende toneelstukken voor jongeren en kinderen, zoals Dappere kleine soldatenvrouw (2005) en Davina sans compromis (2007) en Tourne Sol! (2010) voor de Werf in Brugge. Voor cinema Bruges voor de Erfgoedcel Brugge maakte ze Mijn leven in zwart-wit (2008). Haar voorstellingen zijn gevuld met een beklijvende tristesse en een beauté cruelle. Is het omdat ze werd genoemd naar het vrouwelijke hoofdpersonage in Dr. Zivhago dat ze alles lijkt te willen terugvoeren op de liefde? Of is dat omdat ze afstudeerde met een thesis over liefdesverdriet? Ze gelooft alleen in de liefde. Als oorsprong en oorzaak van alle schoonheid en alle diepgang. In haar werk laat ze alle mogelijke gevolgen van de liefde zien. De vernietigende kracht van het verlangen, de onbetrouwbaarheid van herinneringen, het gebroken hart en het moederschap. Het grootste verraad is om van de liefde te willen herstellen. Zowel zijzelf, als haar personages staan voor de onafwendbare uitdaging van de werkelijkheid. Of kun je leven op verhalen en herinneringen? In 2014 rolde haar eerste roman De Kinderen van Calais, van de pers, gebaseerd op feiten uit januari 2005. Het werk werd bekroond met de debuutprijs 2015. In datzelfde jaar verscheen haar 2de roman Hotel zonder Sterren, over een onmogelijke liefde.
Recensent Jooris Van Hulle spreekt op 2 april met Lara Taveirne over haar literaire werk.

Gratis met drankje. Reservatie gewenst. (Bibliotheek Knokke-Heist - 050 630 400)

Cultuurcentrum Scharpoord