Seniorenweek
20/11/2017 - 26/11/2017 10:00 - 17:00

Tijdens de Seniorenweek (20 tot 26 november 2017) richt de bibliotheek van Knokke-Heist, in samenwerking met de Seniorenraad, internetsessies, een lezing en een rondleiding in om de plaatselijke geschiedenis en volkscultuur extra onder de aandacht te brengen.
Dit jaar richten we onze aandacht op de gezondheid van de Knokke-Heistenaars in de vorige eeuwen. Welke gezondheidszorg werd er ons geboden, welke lapmiddelen bestonden er allemaal en wat had dit met oud volksgebruiken te maken?
• op dinsdag 21 november of woensdag 22 november (een van beide kiezen) organiseren we een surfsessie naar websites in verband met deze lokale geschiedenis (10 uur leeszaal)
• op donderdag 23 november is er een rondleiding in en achter de schermen van de bibliotheek (10 uur bibliotheek)
• op vrijdag 24 november is er een lezing van dokter William De Groote (10 uur leeszaal), auteur van Der vrouwen heimlijkheid een sprankelend verhaal over de “wetenschappelijke” kennis in het Ancien Régime.

Hoofdbibliotheek Scharpoord