Met twee aan zee door Renaat en Greet Bosschaert
06/07/2018 - 01/09/2018 10:00 - 17:00

Van 6 juli tot 1 september brengt de tentoonstelling Met twee aan zee het verhaal van een samenwerking tussen vader Renaat Bosschaert en dochter Greet. Een verhaal te ontdekken in grafisch werk en bijzondere boeken. Eén deel van de duo-tentoonstelling toont de bibliofiele grafische uitgaven van Renaat Bosschaert (1938-2006). Renaat verenigde zijn liefde voor poëzie met grafieken, meer bepaald lino’s, litho’s, etsen en houtgravures. Prachtige prenten die door vader Bosschaert werden gemaakt eind vorige eeuw en door hemzelf in zwart-wit werden afgedrukt met een handdrukpers. Daarnaast exposeert Greet Bosschaert illustraties uit het boek Met ons komt alles goed. ( 9+ ) Deze kleurrijke prenten heeft ze gemaakt met de originele ‘blokken’ van haar vader. Greet heeft gewerkt zonder drukpers, niet zo strak, maar juist een beetje wild. Hierdoor krijgen de beelden van haar vader een heel ander effect, net of ze aan een nieuw leven beginnen.
Een klein overzicht van familiale historiek en recent illustratiewerk maken de expositie af.
De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van Biliotheek Scharpoord.

Hoofdbibliotheek Scharpoord