Jazz in bibliotheek Scharpoord
01/07/2017  - 02/09/2017

Jazz wordt honderd en daarom zet Bibliotheek Scharpoord deze zomer (van 1 juli tot 2 september) de swingende eeuweling in de kijker.
140 hoezen van het W.E.R.F.-label, uitgevoerd op canvas, worden tentoongesteld in de bib. Wat in 1993 startte als een eenmalige ondersteuning aan de Brugse pianist Kris Defoort, groeide uit, tot wellicht het belangrijkste jazzlabel in Vlaanderen.
Marijke Deweerdt van het grafisch atelier Folio tekende voor de vormgeving van de hoezen vanaf dag één. Zoektochten naar vorm en kleur als weergave van muziek.
Aansluitend presenteert bibliotheek Scharpoord haar collectie jazzcd’s. En die mag best indrukwekkend genoemd worden. Pareltjes met originele opnames, bigbands, dixieland, bebop, freejazz, legendarische stemmen en virtuoze muzikanten. Schitterende schuiftrompetten, saxen die volledig los gaan, piano improvisaties… Alles staat klaar om ontdekt te worden door echte jazzkenners en alle andere muziekliefhebbers.
Gratis. Te bezoeken tijdens de openingsuren.

Hoofdbibliotheek Scharpoord