Bibliotheek
Filmrecensent Roel Van Bambost praat met regisseurskoppel Kaat Beels en Nathalie Basteyns
04/11/2018 10:00 - 12:00
gratis

Sinds het succes van de tv-series Clan en Beau Séjour zijn regisseurs Nathalie Basteyns & Kaat Beels internationaal gegeerd. Nathalie Basteyns (°1972 Hasselt) studeerde af met de documentaire ‘De kus’ aan de filmschool Sint- Lukas te Brussel. Sinds 1990 woont ze in onze hoofdstad. Ook Kaat Beels (°1974) studeerde film aan dezelfde school. Ze zijn sindsdien ‘partners’ in crime. Samen trokken ze de wereld rond voor enkele Canvas-documentaires. Ze filmden straatkinderen in Brazilië & Nepal, drugsverslaafden in Thailand, Roma-zigeuners in Slovakije, taxi-chauffeurs in New York. Tijdens het WK 2002 vertoefden ze meer dan een maand in Tokyo voor het Woestijnvis-programma ‘Bal Mondial’. Nathalie was ook journalist/regisseur voor ‘Koppen’, ‘Telefacts’, ‘Belga Sport’, ‘Napels zien’... Kaat filmde ‘Witte Raven’, ‘16+’, ‘Vermist’ en maakte in 2010 haar eerste langspeelfilm ‘Swooni’. In 2009 regisseerden ze samen de VTM-reeks ‘Jes’. Daarna volgden nog enkele reeksen van het duo. ‘Clan’ voor VTM in 2013 en ‘Beau Séjour’ voor één in 2016. Nathalie werkt nu vast bij de Mensen waar ze mee fictie-projecten ontwikkelt en maakt. Kaat draaide vorig jaar ‘Tabula Rasa’ met Veerle Baetens voor één.
Hun laatste wapenfeit is de langspeelfilm ‘Façades’ die op 13 december ‘17 in de zalen kwam. Intussen zitten er een paar binnen- en buitenlandse projecten in de pijplijn o.a. ‘Beau Séjour II’.
Roel van Bambost gaat in gesprek met de twee fascinerende filmdames over hun nieuwste film en het regisseren op zich. Hij kiest enkele typerende fragmenten uit hun werk en gaat daar dieper op in.

Hoofdbibliotheek Scharpoord