Podium
Enchanté met Sarah D'Hondt en het Riguelle Ensemble
05/04/2018 20:00
€ 35
€ 80 incl. diner

Deuren gaan open om 18 uur.
Bezoek de tentoonstelling rond Jacques Brel en kijk naar een gerestaureerde Brel Film.

20 uur: Sarah D’Hondt
Ze kreeg ooit de bijnaam 'de Nachtegaal van Gent', haar zangleraar sprak haar aan met Mistinguett maar Sarah D'Hondt is een dame. Met een podiumprésence om u tegen te zeggen, maar in de gezelligheid van haar woonkamer is ze de bescheidenheid zelf. In haar living staan platen en boeken uitgestald, als sobere relikwieën van haar idolen: Edith Piaf, Juliette Gréco, Nina Simone.
Chanson is niet evident. Jongeren kiezen meestal voor heel andere genres, niet het wat onhippe chanson. Sarah D'Hondt pikte de belangstelling voor het genre op van haar oma. ‘Voor mijn oma was chanson een deel van haar cultuur. Zij zong die liedjes mee, net als zovelen van haar generatie. Ik leerde er heel wat muziek en artiesten door kennen. Ik werd geboeid door figuren als Edith Piaf of Mistinguett maar ook door Josephine Baker. Dat waren voor hun tijdsgeest ongelooflijk straffe madammen. Ze wisten heel goed wat ze deden en hadden vaak heel veel engagement.'
Nu treedt Sarah D'Hondt op met een programma rond alweer straffe madammen uit de muziekwereld. Het is een mix van zang en anekdotes uit het leven van ondermeer Marlene Dietrich, Billie Holiday en Cathy Berberian.

21.30 uur: Riguelle ensemble
In 2018 is het veertig jaar geleden dat Jacques Brel overleed. Vorig jaar eerde zijn geboortestad Brussel hem met een manshoog standbeeld, dit jaar is het de beurt aan Patrick Riguelle, die hem een vurige hommage brengt met een programma waarin het oeuvre van Le Grand Jacques centraal staat. Een gebald eerbetoon aan de grootste Belgische zanger aller tijden en diens onovertroffen repertoire, boordevol klassiekers die al meerdere generaties moeiteloos overeind blijven, en die in de vertolking van Patrick Riguelle veel van hun glans herwinnen.
De voorbije jaren heeft Riguelle overtuigend bewezen een onnavolgbaar vertolker te zijn van het Franse chanson, het stroomt door zijn aderen en tintelt in zijn ziel. Hij respecteert de originele intenties van de werken, maar voegt er ontegensprekelijk zijn eigen persoonlijkheid aan toe. En wie Patrick het repertoire van Jacques Brel hoort zingen, weet dat daar de échte zielsverwantschap zit. Het is doorleefd, gedurfd en met een geloofwaardigheid die onder de huid kruipt.

Afterparty met Rony Verbist Trio in de Magrittezaal.

Maak uw avondje uit compleet met een dinertje of een hapje in Bistro Brel
Voor een complete avond uit kun je in Bistro Brel, voor de gelegenheid gevestigd in de Magrittezaal, voor en na het concert genieten van hapjes en drankjes of, voorafgaand aan uw concertbezoek, gebruikmaken van het driegangen-Brelmenu.
Het Brelmenu reserveer je van tevoren, in combinatie met uw concertticket.
Wanneer je tussen 18 en 18.30 uur in het restaurant arriveert, zorgt Brasserie Brel ervoor dat je in alle rust van je diner kunt genieten, en ruim op tijd in de concertzaal zit.


locatie
Casino Knokke
Zeedijk-Albertstrand 509
8300
Knokke-Heist