ZondagBabbels

Zondagbabbel met  Vlaamse dichteres en schrijfster Charlotte Van den Broeck.
Zondag 4 februari 2018
10-12 uur

Charlotte Van den Broeck (Turnhout, 1991) behaalde de master Taal– en Letterkunde: Engels – Duits aan de Universiteit van Gent en zit momenteel in haar master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2015 verscheen haar debuutbundel Kameleon bij de Arbeiderspers. Hiervoor kreeg ze in januari 2016 de Herman de Coninck Debuutprijs. Van den Broeck publiceerde daarnaast in verschillende literaire tijdschriften: o.a. Das Magazin, de Revisor, Poëziekrant, het Liegend Konijn en DWB. Bij het laatstgenoemde tijdschrift zit ze in de kernredactie. Op het podium zoekt ze naar de zegbaarheid en ervaring van haar poëzie. Van den Broeck is een veelgevraagd performer en stond onder andere op Saint- AmourNacht van de Poëzie, TAZ,… In oktober 2016 mocht ze als jongste gastlandspreker ooit samen met Arnon Grunberg de Frankfurter Buchmesse openen. Grunberg en Van den Broeck houden wekelijks correspondentie in de Standaard der Letteren.  In januari 2017 verscheen haar tweede bundel Nachtroer. Verschillende gedichten werden vertaald naar het Engels, het Duits en het Arabisch.

Recensent Jooris Van Hulle  interviewt haar.

 

Zondagbabbel met de Vlaamse schrijver Kris Van Steenberge
Zondag 4 maart 2018
10-12 uur

In september 2013 debuteerde Lierenaar Kris Van Steenberge met zijn roman Woesten.

Woesten vertelt een broeierig verhaal vol dorpsgefluister over een familie waarin het lot met de botte bijl begint te hakken en niemand ongeschonden achterlaat. En dan doet de Eerste Wereldoorlog zijn intrede. Voor niemand ziet de toekomst er nog hetzelfde uit.

Kris Van Steenberge won met Woesten onder andere de Bronzen Uil en de Debuutprijs 2014. De auteur kon rekenen op geweldige recensies en beoordelingen in onder meer de Standaard der Letteren, Knack en ook het boekhandelspanel van DWDD uitte niets dan lovende woorden over dit debuut.

Inmiddels is Woesten aan zijn zeventiende druk toe. Een Duitse, Spaanse en Zuid-Afrikaanse vertaling zijn op komst en  de filmrechten werden verkocht aan productiehuis Cri de Coeur.

In september 2016 verscheen zijn tweede roman Blindelings. Ook daarvan werden de Spaanse vertaalrechten meteen verkocht.

In deze auteurslezing schetst Kris Van Steenberge zijn pad naar het schrijverschap, vertelt hij over zijn drijfveren om zijn romans te maken en brengt hij enkele fragmenten uit zijn werk.

 

Zondagbabbel met de Vlaamse schrijver Toni Coppers
Zondag 6 mei 2018
10-12 uur

Toni Coppers is een van de populairste misdaadauteurs van Vlaanderen. Zijn reeks rond commissaris Liese Meerhout is ondertussen een klassieke bestseller in de boekhandel geworden.

Coppers kreeg veelvuldige nominaties voor zowel De Gouden Strop (1x), De Diamanten Kogel (3x) als de Hercule Poirotprijs (4x). Dood water kreeg in 2014 de Hercule Poirotprijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman, De Vleermuismoorden in 2015 en De hondenman in 2016 werden bekroond met de Hercule Poirot Publieksprijs. 

De verfilming van de boeken van Coppers werd in 13 afleveringen uitgezonden in het voorjaar van 2016 en was een succes.

Tijdens zijn lezingen staat één vraag centraal: waarom fascineert misdaad ons zo? Waarom lezen we zo graag thrillers en kijken we massaal naar misdaadseries op tv? Met behulp van woord en beeld neemt Toni Coppers u mee naar een echt moordonderzoek en geeft hij een unieke en bijzonder leerrijke inkijk in het tot stand komen van zijn boeken.

 

Alle lezingen zijn gratis.

Nadien biedt de bibliotheek een drankje aan.

Vooraf inschrijven is wenselijk.