JeugdBoekenMaand

Hoera! De jeugdboekenmaand komt er weer aan. De hele maand maart zet de bibliotheek de leukste boeken voor jonge lezers in de schijnwerpers. Dit jaar draait het allemaal rond wetenschap en techniek. Eureka! Alle klassen van het lager onderwijs in Knokke-Heist worden uitgenodigd om de meest fascinerende vragen te komen onderzoeken in het labo van de bib.

Om een wetenschapper te zijn, heb je namelijk geen reageerbuisjes, branders of ingewikkelde apparaten nodig. Je hoeft alleen maar aandachtig naar de wereld te kijken, goed op te letten en nieuwsgierig te zijn. De leerlingen zetten hun wetenschappelijke bril op en maken zich klaar voor raadsels, experimentjes en uitvindingen. De leeszaal is daarbij ingericht als het atelier van enkele auteurs en illustratoren, die je verklappen welke technieken zij gebruiken in hun boeken.

Zaterdag 24 maart slotfeest van de jeugdboekenmaand in Bibliotheek Scharpoord

Na een maand genieten van jeugdboeken wuiven we de jeugdboekenmaand feestelijk uit. Het wordt een combinatie van een leuke voorstelling: Hello Robot, een hapje en drankje, de prijsuitreiking van de bladwijzerwedstrijd en het afscheid van een KJV-jaar vol leesplezier.

Bibliotheek Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
T 050/630 400

Ma-vr 14-19 u  Za 10-17 u
http://bibliotheek.knokke-heist.be/
bibliotheek@knokke-heist.be
https://www.facebook.com/bibliotheekknokkeheist